Despre

Bine ai venit, drumețule cititor. Dacă te întrebi ce facem noi aici, îți vom spune pe cât de simplu cu putință: promovăm natura prin intermediul oamenilor. Dorim să vă facem cunoștință cu fotografi, atât din țară, cât și din străinătate, montaniarzi români prin prisma locurilor pe care le colindă și a fotografiilor pe care le fac sau a poveștilor pe care le spun.

De ce?

Drumeți și drumeții este un proiect născut din dragoste pentru natură și fotografie, dragoste pe care am vrut să o împărtășim cu voi sub o formă cât mai prietenoasă. Drumeți și drumeții este locul în care învățăm unii de la alții, în care descoperim locuri pe care să le vizităm și, mai ales, să aflăm poveștile de dincolo de aparatul de fotografiat sau de boncancii potecători. Drumeți și drumeții este o părticică din noi, dar care se dezvoltă prin fotografii și montaniarzii care ne trec pragul și care vorbesc despre frumosul care ne înconjoară, de la intim, la abstract – natura.

Încotro?

Pentru că nu am vrea să rămână doar la un nivel teoretic, vrem să tranformăm, încet, încet, acest proiect într-o (mică) comunitate de oameni ai căror pasiuni se interectează și care au de învățat unii de la alții. Vrem ca Drumeți și drumeții să fie locul în care fotografii de natură, peisaj și viață sălbatică din România pot găsi surse de inspirație și informații care să îi ajute în dezvoltarea lor, atât profesională, cât și personală. Vrem ca Drumeți și drumeții să fie locul în care cei pasionați de drumeții și cei care descoperă acum acest microb să găsească locuri către care să își îndrepte pașii. Vrem ca Drumeți și drumeții să fie un punct de reper pentru cei care iubesc natura, se implică activ în protejarea ei și care o respectă.

Cine suntem?

Vă salutăm oameni dragi, aici Daniel și Andreea, doi omuleți iubitori de natură, soț și soție, pasionați de fotografie și drumeții care locuiesc, momentan, în Cluj-Napoca.

Eu, Daniel, am ales calea fotografiei de natură ca stil de viață, iar pasiunea pentru călătorie și drumeții vine ca o mănușă acesteia. Consider că fotografia de natură nu înseamnă mii și mii de cadre într-o tură, înseamnă răbdarea de a prinde acel cadru pe care l-ai conturat în minte, acea stare pe care o ai în tine și o regăsești în natură. Învățatul, cititul, analiza altor fotografii fac bine, dar tu, ca fotograf, tu ești, de fapt, piatra pe care trebuie să o șlefuiești, din interiorul tău, al gândurilor tale vine frumosul, din ceea ce simți pentru natură, din ceea ce ești, din ceea ce vrei să ajungi.

Fotografi preferați: Vincent Munier, Sebastião Salgado, Samuel Feron.

Eu, Andreea, sunt o bucovineancă plimbăreață care a colindat munții încă de mic copil și a crescut cu drag mare de natură, de fotografie, de călătorit și de scris. Consider că fotografia de natură nu este pentru oricine, nu este obsesivă și nici ca o ieșire la vânătoare, este un drum lin, pe care te întorci pentru că acolo regăsești frumosul, acolo regăsești puritatea, idealul pe care nu-l vei găsi în alte părți.

Fotografi preferați: Vincent Munier, Hans Strand, Peter Eastway, Heike Odermatt, Samuel Feron.

Reclame